Když to celé zkrátím – při jedné konzultaci s veterinářkou nás napadlo vysušit kvalitní suroviny ve správných poměrech a vyrobit z nich granule. To byla první myšlenka na granule lisované za studena. Bez vysokých teplot, bez chemie, z reálných surovin vysoké kvality.
Tak jsem se pustil do „vaření“. Doma, na kuchyňském robotu, se sušičkou na ovoce – a lisem na nabíjení patron. Mám docela bohaté zkušenosti z gastra, tak jsem naštěstí nezačínal úplně od nuly. Jednoho dne nám lis vyčaroval něco jako za studena lisovanou granuli – a další a další. Roxy byl nadšený a jeho zažívání také. Pak začali projevovat zájem sousedé, kamarádi a hlavně jejich psi, až jsem nedělal pomalu nic jiného, než lisoval „granule“. Díky tomu vznikl nápad dělat je ve větším.
Bylo třeba najít dodavatele. Projel jsem celou Evropu, navštívil každou fabriku, ale žádná nebyla dost dobrá – až na jednu. V Německu, v lese, s více než padesátiletou historií a stejným bláznem do psů ve vedení, jakým jsem byl já. Teprve tam jsem pochopil, že můžete mít skvělou recepturu, kterou ale není snadné vyrobit. Potvrdilo se mi mé tušení, že kvalita samotné suroviny hraje zásadní roli ve výsledném produktu, a to jak pro výslednou tvrdost granule, tak hlavně pro zdraví a vitalitu psa, který ji baští.
A tak vzniklo partnerství, díky kterému dnes obsluhujeme misky více než 12 000 psů u nás i v zahraničí.